اصول ۸ گانه مدیریت کیفیت جامع
مدیریت کیفیت جامع یک نوع دیدگاه مدیریتی است که در دهه ۱۹۵۰ شکل گرفته و به تدریج توسعه یافته تا اینکه در اوایل دهه ۱۹۸۰ بصورت عمومی درآمد کیفیت جامع شرح فرهنگ، نگرش و نوع سازماندهی شرکتی است که تلاش می کند تا با ارائه کالا و خدمات، نیازهای مخاطبان را برطرف سازد برای اجرای موفق مدیریت کیفیت جامع سازمان باید براین اصول هشت گانه سرمایه گذاری کند.
۱) علم اخلاق
۲) تمامیت و یکپارچگی
۳) اطمینان سازی
۴) آموزش
۵) کار گروهی
۶) رهبری
۷) شناسایی
۸) ارتباطات
این مقاله با هدف شرح اصول هشت گانه تشکیل دهنده مدیریت کیفیت جامعT.Q.M
می باشد.
اصول کلیدی
T.Q.Mبرای شرح و توضیح فلسفه ای به وجود آمد که بیان می دارد کیفیت، نیروی محرک رهبری، طرح ریزی، برنامه ریزی و توسعه بهبود قوه ابتکار می باشد. بدین منظورT.Q.Mنیازمند این هشت اصل کلیدی است.
این هشت اصل برطبق کارکردشان به ۴ گروه زیر تقسیم می شود:
۱) بنیان و شالوده سازمان که شامل اصول اخلاقی، یکپارچگی و اطمینان سازی است.
۲) عوامل سازنده شامل آموزش، کار گروهی و رهبری است.
۳) استحکام سازمان شامل ارتباطات می باشد.
۴) پوشش سازمان که شامل (شناخت) است.
● بنیان و شالوده سازمان
اساسT.Q.Mاخلاقیات، یکپارچگی و اطمینان است.T.Q.M آزادی بی طرفی و صداقت در کار را تقویت می کند و منجر به ارتباطات افراد با یکدیگر می شود. این شالوده در واقع کلیدی برای باز نمودن پتانسیل نهائیT.Q.Mمی باشد. این سه عامل توأم با هم در حرکتند. با این حال هر عامل چیزی متفاوت را T.Q.Mوارد می کند.
۱) اخلاقیات نظم و ترتیبی است که با توجه به خوب و بد هر موقعیت شکل می گیرد اخلاقیات سازمانی نوع کد تجاری را شکل می دهد که براساس آن رهنمودهایی برجسته می گردد که مورد توافق تمامی کارکنان در اجرای کار آنهاست. اصول اخلاقی فردی در برگیرنده حقوق درست یا نادرست فردی است.
۲) یکپارچگی به مفهوم درستی و معنویات، اصول ارزشی بی طرفی و تابع حقایق است و نشانه های آن همان چیزی است که مخاطبان پیش بینی می کنند و شایستگی دریافت آن را دارند. مردم به راحتی تضاد در یکپارچگی (ریا و دوروئی) را می فهمند T.Q.M در جو ریا و دوروئی کار نخواهد کرد.
۳) اطمینان سازی محصول فرعی یکپارچگی و هدایت اخلاقی است و بدون اطمینان سازی بدنه T.Q.M نمی تواند ساخته شود. اطمینان، مشارکت کلی همه اعضا را تقویت می سازد همچنین سبب نوعی قدرتمندی می گردد که در واقع حس غرور دارندگی و مالکیت را بالا می برد و نیز باعث عملکرد بهتر در اجرا می شود اطمینان سبب
۱) تصمیم گیری مناسب در سطوح سازمان
۲) تقویت ریسک پذیری فردی در توسعه تدریجی و مداوم
۳) باعث آگاهی و مطمئن شدن از این موضوع است که سنجش ها و اندازه گییری ها با توجه به پیشرفت پروسه می باشد.
اطمینان، برای راضی نمودن مخاطب یک نیاز اساسی محسوب می گردد.
بنابراین، این اصل تشکیل یک محیط تعاونی را می دهد که مورد نیاز T.Q.Mمی باشد.
● عوامل سازنده
بنابر شالوده قوی ۳ اصل (اطمینان، اصول اخلاقی و یکپارچگی)، خشت اصلی سازمان به گونه ای قرار گرفته است تا بتوان به نهایت شناخت دست یافت.
عوامل سازنده عبارتند از:
۱) آموزش، که عامل مهمی برای کارکنان است تا به سطح پرباری برسند سرپرستان، تنها مسئول اجرای T.Q.Mدرون شرکت هایشان و نیز مسئول آموزش کارکنانشان براساس فلسفه T.Q.Mهستند. آموزشی که کارکنان نیازمند آن هستند در واقع مهارت های شخصی، همچون
۱) توانایی کار در تیم
۲) حل مشکلات
۳) تصمیم گیری
۴) تحلیل مدیریت شغلی و پیشرفت مدیریت شغلی
۵) اقتصاد تجاری
۶) مهارت های تکنیکی و فنی می باشد.
در مدت بنیان گذاری و تشکیل T.Q.M کارکنان، آموزش می بینند تا افرادی موثر برای شرک
:: برچسبها:
مقالات مدیریتی ,
:: بازدید از این مطلب : 4158
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3